Skip to main content
Grillad kalventrecôte med bulgursallad och parmesankräm
Mia Troberg

Grillad kalventrecôte med bulgursallad och parmesankräm

30 minEasy
662,10 kr
4 portions 89,65 kr per portion
Den underbara parmesankrämen passar utmärkt till kött och sallad. Om du vill ha ett lägre GI kan du byta ut bulgur mot vit quinoa. Rekvisita: Jean Dubost, Laguiole, www.rice.dk

Parmesankräm
1,5 dlCreme Fraiche Naturell
1 krmSvartpeppar Malen
1 dlParmesanost
0,5 cloveVitlök Vanlig
1 krmSalt
Kött
450 gKalventrecote
Bulgursallad
0,5 dlPersilja - färsk
0,5 dlBasilika - färsk
1 tbspOlivolja
5 dlVatten
2 dlHel Bulgur
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
1 tbspCitron
400 gKronärtskockshjärtan
0,5 pc.Hönsbuljong
1 cloveVitlök Vanlig
Örtolja
1 tbspFransk dragon
2 tbspOlivolja
0,5 pc.Gräslök - färsk
1 cloveVitlök Vanlig
1 krmSalt
2 tbspPersilja - färsk
Instructions
1

Örtoljan: Finhacka vitlök och örter och blanda med oljan.

2

Parmesankräm: Riv osten fint och blanda med crème fraiche, vitlök, salt och peppar.

3

Bulgursallad: Koka bulgur i vatten med buljong och salt. Skär kronärtskockshjärtan i två delar. Hacka vitlök och persilja. Blanda kokt varm bulgur med vitlök, persilja, pressad citron, olja, basilika, kronärtskockshjärtan. Smaka av med salt och peppar.

4

Skär köttet i 4 skivor. Salta och peppra. Grilla köttet på hög värme i 1 minut på varje sida tills det får fin färg. Flytta köttet åt sidan och grilla vidare i ca 2 minuter.

5

Pensla köttet med örtoljan när det kommer från grillen. Servera köttet med parmesankräm och bulgursalladen.

Näringsvärde: Kalorier: 493 kcal, Kolhydrater: 26,7 g, Protein: 34,4 g, Fett: 27,3 g

Photo:

Emma Mattsson