Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Parmesankräm | ||
1,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Parmesanost | |
0,5 clove | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
Kött | ||
450 g | Kalventrecote | |
Bulgursallad | ||
0,5 dl | Persilja - färsk | |
0,5 dl | Basilika - färsk | |
1 tbsp | Olivolja | |
5 dl | Vatten | |
2 dl | Hel Bulgur | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tbsp | Citron | |
400 g | Kronärtskockshjärtan | |
0,5 pc. | Hönsbuljong | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
Örtolja | ||
1 tbsp | Fransk dragon | |
2 tbsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Gräslök - färsk | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
2 tbsp | Persilja - färsk |
Örtoljan: Finhacka vitlök och örter och blanda med oljan.
Parmesankräm: Riv osten fint och blanda med crème fraiche, vitlök, salt och peppar.
Bulgursallad: Koka bulgur i vatten med buljong och salt. Skär kronärtskockshjärtan i två delar. Hacka vitlök och persilja. Blanda kokt varm bulgur med vitlök, persilja, pressad citron, olja, basilika, kronärtskockshjärtan. Smaka av med salt och peppar.
Skär köttet i 4 skivor. Salta och peppra. Grilla köttet på hög värme i 1 minut på varje sida tills det får fin färg. Flytta köttet åt sidan och grilla vidare i ca 2 minuter.
Pensla köttet med örtoljan när det kommer från grillen. Servera köttet med parmesankräm och bulgursalladen.
Näringsvärde: Kalorier: 493 kcal, Kolhydrater: 26,7 g, Protein: 34,4 g, Fett: 27,3 g
Photo:
Emma Mattsson
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
3 Utvald Kalventrecote ca 210g Scan
1 Fransk Dragon Kruka EKO Klass1