Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tillbehör | ||
1 tbsp | Tryffelsalt | |
0,25 pc. | Fransk dragon | |
Vit balsamvinägerdressing | ||
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
1 tbsp | Vit balsamvinäger | |
2 tbsp | Olivolja | |
Grillad hel biff | ||
1 dl | Japansk soja | |
800 g | Biff | |
3 dl | Rött vin | |
Grillad citron | ||
2 pc. | Citron |
Vit balsamvinägerdressing: Skala och riv vitlöken och blanda den med balsamvinäger och olivolja. Smaka av med salt.
Grillad hel biff: Ta fram köttet och låt det bli rumstempererat. Grilla sedan köttet hårt över medelvarm glöd i 1 minut på varje sida, det vill säga på fyra sidor. Blanda vin och soja i en bunke och lägg i det varma köttet. Låt det vila i marinaden i 1 minut. Ta upp köttet och grilla det igen. Gör om samma procedur ett antal gånger under 30–40 minuter tills innertemperaturen i köttet är 52–54 grader. Låt köttet vila i cirka 10 minuter.
Grillad citron: Dela citronerna och grilla halvorna med snittytan nedåt över kraftig glöd.
Servering: Skär köttet i skivor. Strö över tryffelsalt och pressa den karamelliserade citronen över köttet. Droppa till sist över dressingen och toppa med dragonblad.
Photo:
Erik Olsson
1 Fransk Dragon Kruka EKO Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt