Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Tomatsås | ||
0,5 tsp | Torkad oregano | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1,5 dl | Vatten | |
800 g | Krossade Tomater | |
2 tbsp | Tomatpuré | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsp | Timjan - torkad | |
1 krm | Chilipeppar & -pulver | |
0,5 tsp | Lönnsirap | |
1 krm | Örtsalt | |
1 tsp | Vitvinsvinäger | |
Bönbullar | ||
2 tbsp | Japansk soja | |
2 tbsp | Tomatpuré | |
2 clove | Vitlök Vanlig | |
1 dl | Ströbröd | |
760 g | Kidneybönor | |
0,5 tsp | Citron | |
0,5 tsp | Torkad oregano | |
1 dl | Vetemjöl | |
0,5 tsp | Timjan - torkad |
Skölj av bönorna och mixa dem i en matberedare eller mosa dem med en potatisstöt. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop det med händerna. Knåda degen tills allt är välblandat. Rulla lagom stora bönbullar och stek i olja på medelvärme i ca 5 minuter. De ska få fin färg, så skaka bullarna. Bullarna tillsätts sedan i tomatsås.
Tomatsås: Häll krossade tomater, tomatpuré och vatten i en gryta och koka på medelvärme. Tillsätt övriga ingredienser och låt småputtra i ca 5 minuter. Tillsätt bönbullarna i tomatsåsen, och låt puttra med i 5-8 minuter tills såsen börjat tjockna lite. Servera allt med valfri pasta, t.ex tagliatelle eller spagetti.
Photo:
Jasmine Lindberg
3 Krossade Tomater 390g Garant
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Chili Explosion Kvarn 70g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko