Skip to main content
Tomatsoppa med pestomarinerad halloumi
Hemmakock

Tomatsoppa med pestomarinerad halloumi

30 minEasy
141,80 kr
4 portions 22,28 kr per portion
Godaste soppan som kan varieras med getost, ädelost eller mozzarella

Topping
150 gHalloumi
4 tbspPesto Grön
250 gKörsbärstomater
Tomatsoppa
1 tbspOlivolja
0,5 tspSalt
6 dlVatten
400 gHela Tomater Konserverade
1 pc.Gul lök
2 cloveVitlök
1 krmChiliflakes
1 tbspBasilika - torkad
1 tbspGrönsaksbuljong
Instructions
1

Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med olja och bryn löken i några minuter. Tillsätt konserverade hela tomater, basilika, buljongpulver (inte förmycket) och vatten. Låt koka upp och smaka av med salt, peppar och chiliflakes. Lägg soppan i en matberedare och mixa ihop eller använd en stavmixer. Koka upp soppan igen och smaka eventuellt av med mer salt och peppar.

Skär halloumin i bitar och stek i olja i några minuter. Lägg halloumin i en skål och blanda med pesto. Skär tomaterena i mindre bitar och blanda ner dem i skålen. Häll upp soppan i skålar och toppa med ost- och tomatblandningen. Garnera med en basilikakvist.