Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
0,5 tbsp | Kinesisk soja | |
1 pc. | Ägg | |
0,5 pc. | Gul lök | |
1 pc. | Spetskål | |
0,5 tsp | Salt | |
2 tbsp | Kalvfond Buljong | |
0,5 krm | Kryddpeppar Malen | |
500 g | Blandfärs | |
1 dl | Vispgrädde | |
2 tbsp | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Gräddsås | ||
0,5 tbsp | Kalvfond Buljong | |
1 dl | Vatten | |
2 dl | Vispgrädde | |
0,5 tbsp | Kinesisk soja |
Pilla lös bladen från spetskålen och sjud bladen ett par minuter i saltat vatten. Spara ca 1 dl av vattnet till såsen.
Skär bort den grövsta mittdelen av varje blad.
Skala och hacka löken fint. Blanda ihop färsen med den hackade löken, grädde, ägg, salt, peppar och soja till en lös smet.
Fördela lite av färsblandningen på varje kålblad och rulla ihop.
Värm en stekpanna med smör och stek sedan kåldolmarna runt om tills de fått fin färg. Lägg kåldolmarna i en ugnsfast form med skarven neråt.
Klicka på lite smör och stek i ugnen ca 30 minuter.
Sås Koka upp vattnet tillsammans med grädde, kalvfond och soja. Låt koka ihop 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera kåldolmarna med såsen och gärna lingon, inlagd gurka eller steklök.
Näringsvärde: 674 kcal, 30 g protein, 57 g fett, 11 g kolhydrater
Photo:
Kerstin Eriksson
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kryddpeppar Malen 40g Kockens
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria