Skip to main content
Köttfärslimpa Klassisk

Köttfärslimpa Klassisk

40 minEasy
209,85 kr
4 portions 20,44 kr per portion
Köttfärslimpa Klassisk

Gräddsås
1 pc.Köttbuljong
1,5 tspKinesisk soja
2 tbspVetemjöl
1,5 dlVatten
2,5 dlMatlagningsgrädde
Köttfärslimpa
1 pc.Ägg
500 gNötfärs
1,5 dlMellanmjölk
1,5 tspSalt
0,75 dlStröbröd
Instructions
1

Sätt ugnen på 250°. Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt svälla 5 min Blanda i färs, ägg, salt, riven lök och peppar och blanda till en fast smet. Forma till en limpa ca 25 cm lång. Lägg på fat och sätt in i ugnen. Sänk värmen till 175°. Stek ca 30 min till en innertemperatur på 68°. Sås: Vispa ut mjölet i grädde och vatten i en kastrull. Koka upp under vispning med buljongtärning och soja. Låt sjuda sakta i 3-5 min. Smaka av med lingonsylt Servera köttfärslimpan med sås, nykokt potatis, grönsaker och lingonsylt