Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Topping | ||
20 g | Krasse | |
Spetskål | ||
0,5 tsp | Sirap Agave | |
2 tbsp | Havrefraiche | |
3 krm | Flingsalt | |
1 pc. | Citron - Eko | |
1 krm | Svartpeppar | |
500 g | Spetskål | |
1 tbsp | Rapsolja | |
Kantareller | ||
0,5 krm | Svartpeppar | |
150 g | Kantareller | |
2 krm | Flingsalt | |
1 tbsp | Rapsolja | |
Syrat äpple | ||
0,5 dl | Ättiksprit | |
1 dl | Strösocker | |
1 pc. | Svenska Äpplen | |
2 dl | Vatten | |
Ingredienser | ||
400 g | Buns | |
280 g | Vegetarisk Pulled |
Spetskål: Värm ugnen till 200 grader.
Dela spetskålen på mitten och gnid in snittytorna med olja. Grilla snittytorna i en grillpanna/grill så att spetskålen får en hårt grillad yta.
Lägg över spetskålshalvorna med snittytan upp på en ugnsplåt och rosta i ugnen i ca 30 min. Ta ut spetskålen och låt den svalna. Strimla kålen och lägg i en bunke. Tillsätt yoghurt, rivet citronskal, citronsaft och honung. Smaka av med flingsalt och peppar.
Kantareller: Putsa kantarellerna och dela dem i mindre bitar. Stek kantarellerna i olja. Krydda med flingsalt och peppar efter smak.
Syrat äpple: Koka upp ättika, socker och vatten så att sockret löser sig. Låt svalna. Tärna äpplet smått och lägg i en skål. Häll över ättikslagen och låt stå 1 tim. Sila av lagen strax innan servering.
Oumph: Värm oumphen på låg värme i en kastrull.
Bao´s: Hetta upp vatten i en kastrull och ställ en bambulåda över kastrullen. Lägg i så många bröd som får plats och ånga bullarna i ca 5 min.
Servering: Fyll bröden med spetskål, Oumph och kantareller. Toppa med lite syrat äpple och klipp över krasse.
Photo:
Lina Eriksson
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Äpple Sverige "Aroma" Klass1