Skip to main content
Fylld lövbiff med ugnsrostad sojapotatis

Fylld lövbiff med ugnsrostad sojapotatis

1 h 30 minEasy
574,95 kr
4 portions 87,83 kr per portion
Färskostfyllda rullader med soltorkade tomater och bacon

Ugnsrostad sojapotatis
0,75 tbspKinesisk soja
0,5 tbspOlivolja, Extra Virgin
1 kgDelikatesspotatis
0,5 tbspRapsolja
Rullader
200 gBacon Skivat
5 pc.Basilika - färsk
200 gFärskost Örter
5 gSoltorkade Tomater
1 krmFlingsalt
3 dlVatten
1 tbspKalvfond Buljong
0,5 pc.Salladslök
600 gLövbiff
Instructions
1

Rullader: Stek baconet lagom knaprigt, lägg sedan på hushållspapper och ställ åt sidan. Blanda Philadelphiaost, finstrimlade tomater, finhackad vårlök och basilika. Smaka av med salt och peppar. Fördela en klick av krämen på köttet, strö över lite bacon och ett basilikablad, rulla sedan ihop till en rulle. Fäst med fördel med en tandpetare. Salta och peppra lätt. Bryn rulladerna i smör tills de fått fin färg. Vispa nu samman hett vatten och kalvfond. Häll ca. 3 dl av denna fond vid sidan av de brynta rulladerna och låt allt småsjuda i ca. 45 min-1h. Häll vid behov på mer fond/vatten. Torkar det ut blanda till och häll på ytterligare fond/vatten. Innehållet i rulladerna kommer delvis att falla ur, men det gör inget för det sätter god smak till såsen. Vill man så kan man tillsätta grädde till såsen de sista minuterna i pannan.

Ugnsrostad sojapotatis: Tvätta potatisen men behåll skalet på. Skär i halvor och lägg i ugnsform. Ringla över olja och soja, salta och peppra. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca. 45 minuter eller tills de känns klara.