Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 tbsp | Kakao | |
4 tsp | Vaniljsocker | |
4,5 dl | Vetemjöl | |
3 tsp | Bakpulver | |
4 dl | Strösocker | |
3 pc. | Ägg | |
150 g | Smör | |
2 dl | Vatten |
Smält smöret i en kastrull.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Häll ned det smälta smöret och blanda ihop till en smet.
Rör ihop vaniljsocker, mjöl och bakpulver i en egen skål och vänd ned i socker- och äggblandningen.
Koka upp vatten i vattenkokare eller kastrull och blanda ihop med smeten.
Häll över ca 1/3 av smeten till en ny bunke och blanda ned kakao.
Häll hälften av den ljusa smeten i formen, sedan chokladsmeten och avsluta med resten av den ljusa smeten. Ta en gaffel och blanda försiktigt smeten i formen, för att skapa marmorering.
Grädda i mitten av ugnen i ca 50 minuter, testa med en provsticka så att kakan är helt genomgräddad. Låt vila en stund innan du stjälper upp kakan på ett fat.
Photo:
Kerstin Eriksson