Skip to main content
Långkokt chili på högrev med mörk choklad

Långkokt chili på högrev med mörk choklad

3 hEasy
577,00 kr
6 portions 59,40 kr per portion
Det låter kanske konstigt med choklad i chiligryta, men det ger en fyllig och härlig smak. Toppa grytan med crème fraiche, riven choklad och rivet limeskal.

1 tbspSmör
3 tbspKalvfond Buljong
2 pc.Lagerblad
3 pc.Alkoholfri öl
100 gMörk Blockchoklad
2 pc.Krossade Tomater
2 pc.Chipotle
1 pc.Gul lök
1 pc.Lime
1 pc.Creme Fraiche Naturell
1 kgHögrev
1 tbspSpiskummin
1 pc.Chilifrukter
2 pc.Kanel Hel
1 tbspOlivolja, Extra Virgin
2 tspTorkad oregano
1 tspAnchochili
Instructions
1

Putsa köttet och tärna det i bitar. Bryn köttet och löken i smör och olja i en gjutjärnsgryta. Finhacka den färska chilin. Slå på krossade tomater, kalvfond och öl.

Tillsätt alla kryddor och låt sjuda i cirka 3 timmar. Riv den mörka chokladen och blanda i grytan (spara lite till garnering). Smaka av grytan med limesaft, salt och peppar.

Toppa grytan med crème fraiche, riven choklad och rivet limeskal.