Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Vaniljsocker att rulla dem i: | ||
150 g | Strösocker | |
25 g | Vaniljsocker | |
Kakdegen | ||
40 g | Vaniljsocker | |
360 g | Vetemjöl | |
240 g | Smör |
Blanda det rumstempererade smöret med vaniljsocker och mjöl till en ej överarbetad deg.
Kyl den minst 1 timme i kylskåp invirad i en plastfilm.
Sätt ugnen på 190 grader.
Arbeta degen smidig med handen.
Väg av bitar à 120 g och rulla ut dem med hjälp av vetemjöl till penntjocka längder.
Dela längderna i 55 mm långa bitar med hjälp av en vass kniv.
baka dem gyllenbruna i 8-10 minuter.
Blanda strösocker och vaniljsocker med handen och rulla de varma kakorna i vaniljsocker, försiktigt så att de inte går sönder.
Photo:
Ulf Widell