Skip to main content
Kantarellrisotto
Hemmakock

Kantarellrisotto

45 minEasy
271,30 kr
4 portions 41,95 kr per portion
Kantarellrisotto

4 dlArborioris
1 pc.Gul lök
1 LVatten
2 tspSalt
25 gKantareller Torkade
33 clMatlagningsvin Vitt
75 gParmesanost
1 pc.Svampbuljong
3 tbspOlivolja
Instructions
1

OBS! Vikten för kantarellerna gäller om det är torkade svampar man använder!

Lägg kantarellerna i blöt i vattnet i 8-10 timmar. Häll av vattnet i en kastrull. Tillsätt salt och buljong, och koka upp. Håll sjudande under hela tillagningsprocessen.

Hacka löken och stek tillsammans med riskornen i olivoljan på låg värme i en stor kastrull tills löken fått färg. Häll i vinet. Låt koka på låg värme tills allt vin kokt in. Rör ner svampen.

Häll över 2-3 dl varm buljong/svampspad och låt koka in. Upprepa tills riset har fått bra konsistens. Rör ner riven parmesan. Servera.