Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
4 dl | Arborioris | |
1 pc. | Gul lök | |
1 L | Vatten | |
2 tsp | Salt | |
25 g | Kantareller Torkade | |
33 cl | Matlagningsvin Vitt | |
75 g | Parmesanost | |
1 pc. | Svampbuljong | |
3 tbsp | Olivolja |
OBS! Vikten för kantarellerna gäller om det är torkade svampar man använder!
Lägg kantarellerna i blöt i vattnet i 8-10 timmar. Häll av vattnet i en kastrull. Tillsätt salt och buljong, och koka upp. Håll sjudande under hela tillagningsprocessen.
Hacka löken och stek tillsammans med riskornen i olivoljan på låg värme i en stor kastrull tills löken fått färg. Häll i vinet. Låt koka på låg värme tills allt vin kokt in. Rör ner svampen.
Häll över 2-3 dl varm buljong/svampspad och låt koka in. Upprepa tills riset har fått bra konsistens. Rör ner riven parmesan. Servera.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kantareller Torkade Björnmat