Skip to main content
Bolognese ala Wigardt
Hemmakock

Bolognese ala Wigardt

1 h 30 minEasy
451,40 kr
8 portions 41,43 kr per portion
En klassisk Bolognese på mitt sätt. Passar till både fest och vardag.

800 gSpaghetti
2 pc.Köttbuljong
4 dlVispgrädde
4 pc.Vitlök
200 gVanliga morötter, (4 st)
5 dlRött vin
2 pc.Gul lök
5 tbspTomatpuré
2 pc.Lagerblad
800 gPasserade Tomater, (8 dl)
2 dlMellanmjölk
1 kgKalvfärs
250 gStjälkselleri, (4 st)
Instructions
1

Häll i en klick riktigt smör i en gryta. Fräs lök och vitlök tills de blivit gyllenbruna, smula i buljongtärningarna och rör runt tills de smält.

2

Fräs upp kalvfärsen tills den får färg. Häll sedan i morötter, selleri, lagerblad, rödvin, tomatpuré, passerade tomater, vispgrädde och mjölk. Låt sjuda i minst 1 timme.

3

Koka färskpastan enl anvisning på förpackningen, glöm inte att salta vattnet. Häll över vattnet och blanda pastan med olivolja.

4

Servera med riven permigiano och en god grönsallad. Blanda salladen med vitvinsvinäger, rapsolja, salt och peppar.