Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
0,75 dl | Råsocker Strö | |
50 g | Smör | |
1 tbsp | Kalvfond Buljong | |
5 dl | Mellanmjölk | |
1 tsp | Kardemumma | |
400 g | Krossade Tomater | |
1 clove | Vitlök | |
0,5 tsp | Salt | |
2 krm | Svartpeppar | |
1 pc. | Gul lök | |
1 tbsp | Olivolja | |
12,5 dl | Vetemjöl | |
3 tbsp | Pärlsocker | |
7 pc. | Sardeller | |
200 g | Mozzarellaost | |
1 pc. | Ägg | |
50 g | Jäst | |
1 pc. | Basilika - färsk | |
1,5 tsp | Kanel |
Smula ner jästen i en bunke. Lös den i 1 dl av mjölken. Smält smöret i en kastrull, häll på resten av mjölken och värm till 37°. Blanda med jästen i bunken, tillsätt salt och arbeta ner mjölet till en smidig deg. Låt den jäsa övertäckt till dubbel storlek.
Pizzafyllning: Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka sardellerna. Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs lök och vitlök 2-3 min utan att löken tar färg. Tillsätt sardeller, krossade tomater, kalvfond, och peppar. Låt puttra ca 5 min. Låt svalna. Blanda ner hackad basilika.
Kanelfyllning: Rör ihop smör, socker, kanel och kardemumma.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela i två lika delar. Kavla ut en del i taget till en rektangel, ca 50 x 25 cm. Bred tomatfyllningen på den ena och strö över mozzarella. Spara ca 1 dl ost till gräddningen. Rulla ihop till en lång rulle och skär i ca 25 jämntjocka bitar. Lägg bitarna i bullformar ställda på en plåt. Låt jäsa övertäckta 30 min.
Kavla ut den andra degbiten till samma storlek och bred på kanelsmöret. Rulla ihop och skär i ca 25 bitar. Lägg bitarna i bullformar och ställ på en plåt. Låt dem jäsa övertäckta ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.
Pizzarullar: Strö den sista rivna mozzarellan på toppen av rullarna och grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Kanelbullar: Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
2 Krossade Tomater 390g Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
2 Mozzarella 125g Michelangelo