Skip to main content
Köttfärspanna med bakat ägg

Köttfärspanna med bakat ägg

40 minEasy
184,85 kr
4 portions 23,34 kr per portion
Köttfärspanna med bakat ägg

500 gKöttfärs
2 tspTimjan - torkad
1 tspSvartpeppar Malen
8 pc.Färska champinjoner
1 tspHavssalt
0,5 pc.Chili
2 tspTorkad oregano
1 tbspTomatpuré
5 dlKrossade Tomater
2 cloveVitlök
Instructions
1

•Sätt ugnen på 200 grader •Skala och hacka löken •Dela champinjonerna i mindre bitar •Stek samman löken och champinjonerna tills de blir mjuka •Tillsätt nötfärsen och smaka av med lite havssalt/himalayasalt och grovmalen svartpeppar efter tycke och smak •Bryn samman tills nötfärsen är genomstekt •Tillsätt de finkrossade tomaterna och tomatpuré och rör samman •Pressa ner vitlöksklyftorna och den finhackade chilin •Smaka av med oregano och timjan, eller dina egna favoritkryddor •Rör om och låt koka samman några minuter på svag värme •Dra av stekpannan från spisen och knäck försiktigt över äggen •Grädda pannan i ugnen i 10-15 minuter tills äggen blivit perfekta enligt dig •Dekorera med lite färska örter och servera