Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2 tbsp | Rapsolja | |
4 pc. | Potatis | |
2 pc. | Oxbuljong | |
2 pc. | Gul lök | |
2 pc. | Röd Paprika | |
1 clove | Vitlök | |
400 g | Högrev | |
3 tbsp | Tomatpuré | |
0,5 tsp | Spiskummin |
Putsa bort eventuella senor och skär köttet i små tärningar. Finhacka löken och skär paprikan i små bitar.
Bryn köttet i olja, salta och peppra en aning och tillsätt lök och paprika efter ett tag.
Krossa vitlöken tillsammans med kummin i en mortel, blanda i tomatpurén och cayennepeppar.
Klicka i vitlök och tomatblandningen i grytan med köttet och ställ åt sidan.
Koka upp vattnet och lös upp buljongtärningarna i det heta vattnet. Häll hälften av buljongen över köttblandningen och koka soppan under lock i 20 minuter.
Skala och hacka potatisen grovt. Tillsätt potatisen och resten av buljongen och koka under lock i ytterligare 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med ett rustikt bröd.