Skip to main content
Gulaschsoppa tasteline modifierad

Gulaschsoppa tasteline modifierad

45 minEasy
215,80 kr
4 portions 27,39 kr per portion
Från tasteline - bröd + gräddfil Ca 500kcal/portion

2 tbspRapsolja
4 pc.Potatis
2 pc.Oxbuljong
2 pc.Gul lök
2 pc.Röd Paprika
1 cloveVitlök
400 gHögrev
3 tbspTomatpuré
0,5 tspSpiskummin
Instructions
1

Putsa bort eventuella senor och skär köttet i små tärningar. Finhacka löken och skär paprikan i små bitar.

2

Bryn köttet i olja, salta och peppra en aning och tillsätt lök och paprika efter ett tag.

3

Krossa vitlöken tillsammans med kummin i en mortel, blanda i tomatpurén och cayennepeppar.

4

Klicka i vitlök och tomatblandningen i grytan med köttet och ställ åt sidan.

5

Koka upp vattnet och lös upp buljongtärningarna i det heta vattnet. Häll hälften av buljongen över köttblandningen och koka soppan under lock i 20 minuter.

6

Skala och hacka potatisen grovt. Tillsätt potatisen och resten av buljongen och koka under lock i ytterligare 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.

7

Servera soppan med ett rustikt bröd.