Skip to main content
Grönkålssoppa
Hemmakock

Grönkålssoppa

15 minEasy
150,85 kr
4 portions 24,52 kr per portion
Bra restmat om du har grönkål och skinkspad i frysen sen jul. Använd annars färsk eller djupfryst grönkål och fond på flaska.

1 pc.Gul lök
500 gGrönkål
1,25 LVatten
2 tbspKalvfond Buljong
1 tbspSmör
Instructions
1

Om du använder djupfryst grönkål, smula den i plastpåsen innan den tinat upp. Om du använder färsk grönkål, förväll den ca 20 minuter i saltat vatten och finhacka den sedan.

Skala och finhacka löken. Fräs den i olja och lägg därefter ner grönkålen. Lägg över i en gryta.

Häll på buljongen och vattnet och koka upp. Låt koka i ca 4 minuter. Smaka av, eventuellt kan lite salt behövas om du använder buljong. Skinkspad brukar vara nog salt i sig. Servera soppan het.

Photo:

Gunilla Blixt