Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Ugnsomelett | ||
1,5 tsp | Salt | |
1,5 krm | Svartpeppar | |
12 pc. | Ägg | |
1 tbsp | Smör | |
4,5 dl | Mellanmjölk | |
Stuvning | ||
1 pc. | Grönsaksbuljong | |
1 pc. | Gul lök | |
1 krm | Svartpeppar | |
5 dl | Matlagningsgrädde | |
1 pc. | Persilja - färsk | |
1 tsp | Majsstärkelse | |
400 g | Färska champinjoner | |
2 tbsp | Smör |
Sätt ugnen på 200 grader
Omelett: Vispa sönder äggen och tillsätt mjölk, salt och peppar. Häll smeten i en smord ugnsform, ca 25 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen 20-25 min, eller till omeletten stelnat i mitten av formen.
Stuvning: Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och strimla löken.
Stek svampen i smör tillsammmans med löken. Krydda med peppar. Tillsätt grädde och smulad buljongtänining och koka sakta i 3-4 min. Red med stärkelse utrört i lite vatten, vid behov. Smaksätt ev med salt och mer peppar. Hacka persiljan grovt och blanda med stuvningen.
Servera omeletten med svampstuvning och ev en sallad.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria