Skip to main content
Ugnsbakad fisk med citronpesto

Ugnsbakad fisk med citronpesto

30 minEasy
327,35 kr
4 portions 65,24 kr per portion
Ugnsbakad fisk med citronpesto

2 tbspPesto Röd
1 dlParmesanost
1 tspOlivolja
600 gTorskfilé
2 pc.Citron
250 gSparris Färsk
6 dlBulgur
200 gKörsbärstomater
Instructions
1

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form med lite olivolja.

2

Skär citronerna i skivor och täck botten och kanten på formen med citronskivor. Lägg i laxfilén och strö på salt och peppar. Bred röd pesto över laxen och toppa med riven parmesan. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.

3

Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen (ca 15 minuter). Skär sparrisen i mindre bitar.

4

Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och lägg i bulgur, citronskal,sparris och tomater och rör om. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar. Dekorera med klippt gräslök.

Receptet kommer från "GI för hela familjen" (Ica bokförlag) av Ulrika Davidsson.