Skip to main content
Trattkantarellrisotto
Hemmakock

Trattkantarellrisotto

45 minEasy
271,30 kr
4 portions 41,95 kr per portion
Trattkantarellrisotto

1 LVatten
25 gKantareller Torkade
4 dlArborioris
75 gParmesanost
2 tspSalt
33 clMatlagningsvin Vitt
1 pc.Gul lök
1 pc.Svampbuljong
3 tbspOlivolja
Instructions
1

Lägg kantarellerna i blöt i vattnet i 8-10 timmar. Häll av vattnet i en kastrull. Tillsätt salt och buljong, och koka upp. Håll sjudande under hela tillagningsprocessen.

Hacka löken och stek tillsammans med riskornen i olivoljan på låg värme i en stor kastrull tills löken fått färg. Häll i vinet. Låt koka på låg värme tills allt vin kokt in. Rör ner svampen.

Häll över 2-3 dl varm buljong/svampspad och låt koka in. Upprepa tills riset har fått bra konsistens. Rör ner riven parmesan. Servera.