Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Soppa | ||
0,5 pc. | Fänkål Färsk | |
1 L | Vatten | |
2 tsp | Örtagårds Krydda | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 pc. | Vanliga Tomater | |
2 tbsp | Olivolja | |
0,5 pc. | Purjolök | |
0,5 g | Saffran | |
200 g | Räkor Skalade | |
1 pc. | Lagerblad | |
225 g | Musslor i Lake | |
2 pc. | Fiskbuljong | |
400 g | Torskfilé | |
Aioli | ||
1 pc. | Ägg | |
2 dl | Matolja | |
1 tsp | Flingsalt | |
1 clove | Vitlök | |
Bruschetta | ||
50 g | Smör | |
1 clove | Vitlök | |
1 pc. | Baguette |
Soppan: Strimla purjolök och finhacka fänkål och tomat. Fräs i olja. Tillsätt vatten, buljongtärningar, saffran och lagerblad. Sjud i ca 10 minuter. Gör under tiden aiolin (se nedan).
Dela fisken i kuber och tillsätt i grytan. Sjud i ytterligare 7-8 minuter. Förbered under tiden bruschettan.
Smaka av med örtkryddor och créme fraiche (1-2 dl). Tillsätt musslor och räkor. Låt allt bli varmt. Servera med aioli och bruschetta.
Aioli: Knäck ägget i en smal skål/bägare. Tillsätt vitlök och salt. Mixa med stavmixer. Häll i oljan (1-2 dl), lite i taget, tills aiolin har en tjock konsistens.
Bruschetta: Pressa ner vitlöken i smöret och rör ihop. Skiva baguetten och bre på vitlökssmöret. Värm under grillen i ugnen i 2-3 minuter tills brödet fått färg.
1 Torskfilé Fryst MSC 600g Feldt's
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt