Skip to main content
Fisksoppa med saffran
Hemmakock

Fisksoppa med saffran

1 hEasy
468,95 kr
4 portions 50,56 kr per portion
Fisksoppa med saffran

Soppa
0,5 pc.Fänkål Färsk
1 LVatten
2 tspÖrtagårds Krydda
2 dlCreme Fraiche Naturell
2 pc.Vanliga Tomater
2 tbspOlivolja
0,5 pc.Purjolök
0,5 gSaffran
200 gRäkor Skalade
1 pc.Lagerblad
225 gMusslor i Lake
2 pc.Fiskbuljong
400 gTorskfilé
Aioli
1 pc.Ägg
2 dlMatolja
1 tspFlingsalt
1 cloveVitlök
Bruschetta
50 gSmör
1 cloveVitlök
1 pc.Baguette
Instructions
1

Soppan: Strimla purjolök och finhacka fänkål och tomat. Fräs i olja. Tillsätt vatten, buljongtärningar, saffran och lagerblad. Sjud i ca 10 minuter. Gör under tiden aiolin (se nedan).

Dela fisken i kuber och tillsätt i grytan. Sjud i ytterligare 7-8 minuter. Förbered under tiden bruschettan.

Smaka av med örtkryddor och créme fraiche (1-2 dl). Tillsätt musslor och räkor. Låt allt bli varmt. Servera med aioli och bruschetta.

Aioli: Knäck ägget i en smal skål/bägare. Tillsätt vitlök och salt. Mixa med stavmixer. Häll i oljan (1-2 dl), lite i taget, tills aiolin har en tjock konsistens.

Bruschetta: Pressa ner vitlöken i smöret och rör ihop. Skiva baguetten och bre på vitlökssmöret. Värm under grillen i ugnen i 2-3 minuter tills brödet fått färg.