Skip to main content
Kryddig linssoppa med gröna bönor från Bonniers kokbok

Kryddig linssoppa med gröna bönor från Bonniers kokbok

45 minEasy
181,30 kr
4 portions 25,83 kr per portion
En spännande, kryddig linssoppa. Från Bonniers Kokbok.

2 pc.Gul lök
200 gHaricot Verts Färsk
2 dlRöda Linser Torkade
1 pc.Citron
3 cloveVitlök
1,5 tspSalt
1 tspPaprikakrydda
1 tspCurry
2 tbspOlivolja, Extra Virgin
0,25 tspKanel
1 LVatten
0,5 dlKoriander - färsk
400 gHela Tomater Konserverade
1 krmVitpeppar Malen
Instructions
1

Skölj linserna i durkslag. Koka dem i vatten under lock i ca 20 min eller tills de är helt mjuka. De skall koka sönder.

2

Skala och grovhacka de gula lökarna. Skala och finhacka (pressa inte i det här fallet) vitlöken.

3

Fräs lök och vitlök varsamt i smör eller olja så att löken får lite färg. Tillsätt alla kryddor och rör om.

4

Klipp tomaterna i stora bitar med en kökssax. Häll tomaterna över löken och låt det hela puttra i cirka 15 min utan lock. Dela färska eller frysta gröna bönor i mindre bitar. Lägg ner dem i soppan och koka ett par minuter tills bönorna är nästan färdigkokta. Lyft bort grönsaksröran från värmen.

5

Blanda de kokta linserna (med sitt spad) och grönsaksröran, salta och rör om ordentligt. Värm soppan (och späd med lite vatten om det behövs). Smaka av.

6

Tillsätt persilja eller hackad färsk koriander.

Servera soppan varm med citron i klyftor som var och en kan klämma över sin portion.