Skip to main content
Fläskfile med chilipesto

Fläskfile med chilipesto

40 minEasy
360,80 kr
4 portions 40,93 kr per portion
En fantastisk måltid med mycket smak och upplevelse

Köttet
600 gFläskfilé
2 tbspSmör
2 krmSvartpeppar
1 tspSalt
Sås
1 krmVitpeppar Malen
2 tspKinesisk soja
2 tbspKalvfond Buljong
2 dlCreme Fraiche Naturell
Chilipesto
3 tbspTomatpuré
0,5 dlSolrosolja
2 cloveVitlök
0,5 tspSalt
3 tbspPinjenötter
0,5 tbspChilipeppar Röd
Instructions
1

Sätt ugnen på 225 grader. Börja med chilipeston. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de doftar. Kör skalad vitlök, pinjekärnor, chilli, olja och tomatpure i en mixer till en puré. smaka av med salt.

2

Krydda och bryn fläskfilen runt om i smör i en stekpanna. Lägg den på ett ugnssäkert fat och bred på lite av chilipeston. Sätt en stektermometer i mitten av köttet där det är som tjockast. Stek mitt i ugnen i 20 minuter, det är klart när innertemperaturen är 65 grader. Låt vila i 10 minuter och temperaturen eftersteker till 70 grader.

3

Häll 1 dl vatten i stekpannan och sila över det i en kastrull. Tillsätt fond, crème fraîche och soja. Låt det koka upp. Smaka av med salt och peppar.

4

Skiva köttet och servera resten av pesten vid bordet.