Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Köttet | ||
600 g | Fläskfilé | |
2 tbsp | Smör | |
2 krm | Svartpeppar | |
1 tsp | Salt | |
Sås | ||
1 krm | Vitpeppar Malen | |
2 tsp | Kinesisk soja | |
2 tbsp | Kalvfond Buljong | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
Chilipesto | ||
3 tbsp | Tomatpuré | |
0,5 dl | Solrosolja | |
2 clove | Vitlök | |
0,5 tsp | Salt | |
3 tbsp | Pinjenötter | |
0,5 tbsp | Chilipeppar Röd |
Sätt ugnen på 225 grader. Börja med chilipeston. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de doftar. Kör skalad vitlök, pinjekärnor, chilli, olja och tomatpure i en mixer till en puré. smaka av med salt.
Krydda och bryn fläskfilen runt om i smör i en stekpanna. Lägg den på ett ugnssäkert fat och bred på lite av chilipeston. Sätt en stektermometer i mitten av köttet där det är som tjockast. Stek mitt i ugnen i 20 minuter, det är klart när innertemperaturen är 65 grader. Låt vila i 10 minuter och temperaturen eftersteker till 70 grader.
Häll 1 dl vatten i stekpannan och sila över det i en kastrull. Tillsätt fond, crème fraîche och soja. Låt det koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Skiva köttet och servera resten av pesten vid bordet.
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge