Skip to main content
Krämig stroganoff med rökt tofu
Sofia Nyberg

Krämig stroganoff med rökt tofu

20 minEasy
219,15 kr
4 portions 22,04 kr per portion
Krämig tofu stroganoff

0,5 pc.Gul Paprika
400 gRis
0,5 tbspDijonsenap
250 gTofu
1 cloveVitlök
1 tspTimjan - torkad
1 dlHavrebaserad matlagning
1 tbspTomatpuré
1 pc.Gul lök Eko
8 pc.Soltorkade Tomater
500 gKrossade Tomater
1 tbspOlivolja
Instructions
1

Koka ris enligt anvisning på paketet.

2

Stroganoff: Skär tofu i strimlor.

3

Hacka lök och vitlök. Strimla paprikan.

4

Hetta upp en stekpanna med olja.

5

Stek lök och vitlök i några minuter.

6

Lägg i paprikan och låt steka med någon minut.

7

Tillsätt tomatpuré och rör runt så att den blandas med löken och paprikan.

8

Strimla de soltorkade tomaterna.

9

Tillsätt soltorkade tomater, timjan, senap, krossade tomater, havregrädde och tofun.

10

Låt sjuda under lock ca 5 min.

11

Smaka av med salt och svartpeppar.

12

Servering: Servera stroganoffen med ris och salladsmix.

Photo:

Foto: Sofia Nyberg