Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Rotfrukterna | ||
1 pc. | Gul lök | |
1 clove | Vitlök | |
0,5 pc. | Kålrot | |
1,5 tsp | Svartpeppar | |
1 dl | Olivolja | |
4 pc. | Potatis | |
2 tsp | Basilika - torkad | |
500 g | Rotselleri | |
1,5 tsp | Flingsalt | |
2 tsp | Oregano - färsk | |
0,5 pc. | Sötpotatis | |
2 pc. | Morötter | |
Tillbehör | ||
250 g | Grovlimpa | |
soppan | ||
1,5 dl | Västerbottensost | |
140 g | Bacon Skivat | |
1 tsp | Svartpeppar Malen | |
6 dl | Havredryck Naturell | |
1,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 pc. | Köttbuljong | |
6 dl | Vatten | |
1 pc. | Blomkål Färsk | |
0,3 pc. | Oregano - färsk | |
1 tsp | Flingsalt |
Börja med att skala potatisen och de andra rotfrukterna och skär dem i strimlor. Skär löken i små klyftor. Lägg alltsammans i en långpanna. Blanda olivolja med pressad vitlök, salt och kryddor och häll dressingen över rotsakerna. Rosta dem i ugnen på 200*c i dryga 5 min. tills de nästan är helt klara och fått fin färg. Lägg blomkålen i vatten och havremjölk. Koka den tillsammans med buljongtärningen på medelsvag värme i 10 min tills kålen är mjuk. Salta, peppra och tillsätt oregano. Mosa eller mixa ihop till en soppa. Bryn baconet och låt det rinna av på ett papper. Smält därefter ner osten, tillsätt skinkan och rotfrukterna i från ugnen. Värm alltsammans med Creme Fraiche. Servera med ett grovt bröd.
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria