Skip to main content
Blomkålssoppa

Blomkålssoppa

30 minEasy
385,05 kr
6 portions 34,95 kr per portion
Varm och smakrik soppa

Rotfrukterna
1 pc.Gul lök
1 cloveVitlök
0,5 pc.Kålrot
1,5 tspSvartpeppar
1 dlOlivolja
4 pc.Potatis
2 tspBasilika - torkad
500 gRotselleri
1,5 tspFlingsalt
2 tspOregano - färsk
0,5 pc.Sötpotatis
2 pc.Morötter
Tillbehör
250 gGrovlimpa
soppan
1,5 dlVästerbottensost
140 gBacon Skivat
1 tspSvartpeppar Malen
6 dlHavredryck Naturell
1,5 dlCreme Fraiche Naturell
1 pc.Köttbuljong
6 dlVatten
1 pc.Blomkål Färsk
0,3 pc.Oregano - färsk
1 tspFlingsalt
Instructions
1

Börja med att skala potatisen och de andra rotfrukterna och skär dem i strimlor. Skär löken i små klyftor. Lägg alltsammans i en långpanna. Blanda olivolja med pressad vitlök, salt och kryddor och häll dressingen över rotsakerna. Rosta dem i ugnen på 200*c i dryga 5 min. tills de nästan är helt klara och fått fin färg. Lägg blomkålen i vatten och havremjölk. Koka den tillsammans med buljongtärningen på medelsvag värme i 10 min tills kålen är mjuk. Salta, peppra och tillsätt oregano. Mosa eller mixa ihop till en soppa. Bryn baconet och låt det rinna av på ett papper. Smält därefter ner osten, tillsätt skinkan och rotfrukterna i från ugnen. Värm alltsammans med Creme Fraiche. Servera med ett grovt bröd.