Skip to main content
Sej med pepparrot, räkor, ägg och dill.

Sej med pepparrot, räkor, ägg och dill.

30 minEasy
251,75 kr
4 portions 47,07 kr per portion
Sej med pepparrot, räkor, ägg och dill.

4 pc.Sejfile
1,5 tbspSalt
400 gRäkor Skalade
100 gSmör
1 tbspPepparrot Färsk
2 pc.Ägg
1 pc.Dill - färsk
Instructions
1

Torrimma fisken först, det vill säga lägg fiskbitarna på ett fat och salta dem rikligt.

Låt stå ca 30 minuter. Ju tjockare bitar, desto längre tid.

Skala och hacka äggen.

Skala räkorna och plocka dillen.

Blanda försiktigt ägg, räkor, dill och pepparrot till en sallad.

Torka av fiskbitarna och lägg dem i en ugnsform.

Stick in termometerns spets i fiskens tjockaste del.

Ställ in termometern på 52° och ugnen på full ånga.

Beräkna 7–8 minuter från det att ugnen är varm.

Servera fisken med salladen och brynt smör.

Kokt potatis och en grönsak är gott till.