Skip to main content
Sofie Lundbergs chili cheese-paj

Sofie Lundbergs chili cheese-paj

3 hEasy
361,10 kr
4 portions 32,53 kr per portion
Recept från Sofie Lundbergs Foodstories. Orginalrecept här: http://www.devote.se/Foodstories/favorit-i-repris-chili-cheese-paj--29186260

Fyllning
300 gRiven Ost
0,5 pc.Basilika - färsk
3 dlVispgrädde
3 pc.Ägg
1 pc.Chilipeppar Röd
200 gFryst Bladspenat
Pajdeg
1 pc.Ägg
2 tbspPofiber
1 tbspFiberhusk
3,5 dlMandelmjöl
50 gSmör
1 krmSalt
Instructions
1

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Skär smöret i små bitar och använd händerna för att arbeta in det i den torra blandningen.

2

Tillsätt ett ägg och lite salt, och blanda ihop till en smidig smuldeg. Om den blir för blöt kan du tillsätta lite mer mandelmjöl.

3

Låt stå i kylen i några timmar tills den blir fast. Färdig att användas! Förgrädda skalet i ca 10 minuter innan du lägger i fyllning.

Fyllning:

1

Blanda grädde och ägg i en bunke

2

Riv osten och hacka chilin. Se till att spenaten är tinad och inte innehåller för mycket vatten.

3

Blanda alla ingredienser i bunken, salta och peppra. Låt stå en stund så att smakerna hinner komma fram.

4

Lägg blandningen i pajskalet och grädda i ugnen på 175-200 grader i ca 30 minuter.