Skip to main content
Taccopaj LCHF

Taccopaj LCHF

1 hEasy
409,65 kr
4 portions 32,40 kr per portion
Taccopaj LCHF

Äggstanning
2 dlEdamerost
2 dlCreme Fraiche Naturell
3 pc.Ägg
Fyllning
1 pc.Lök
400 gNötfärs
1 cloveVitlök
1 tbspTomatpuré
3 tbspSmör
1 pc.Röd Paprika
1 pc.Morötter
Pajskal på mandelmjöl
3 dlMandelmjöl
50 gSmör
1 krmSalt
1 tspÄgg
Taccokrydda
1 tspLökpulver
1 tspVitlökspulver
2 krmCayennepeppar
0,5 tspSalt
2 tspChilipulver
1 tspSpiskummin
2 tspPaprikakrydda
Instructions
1

Tacopaj Börja med fyllningen. Riv lök och morot grovt. Riv vitlöken på den fina sidan.

2

Tärna paprikan smått.

3

Bryn smöret och stek färsen tillsammans med tomatpurén.

4

Om purén får bryna en liten stund på hög värme, försvinner den lätt bittra smaken.

5

Tillsätt det rivna och stek ytterligare 3 minuter.

6

Krydda med tacokrydda och salt.

7

Blanda mandelmjöl, fiberhusk och salt i en bunke.

8

Tillsätt smör och ägg. Blanda ihop degen med händerna.

9

Tryck ut degen i små pajformar med fuktade händer. Ställ in i formarna i kylskåp i cirka 30 minuter, då sjunker de inte ihop under gräddningen.

10

Förgrädda skalet i cirka 5 minuter i 200 grader.

11

Fortsätt med äggstanningen. Vispa ihop ägg, crème fraiche och ost.

12

Krydda med salt och peppar.

13

Fördela tacofärsen i hela pajskalet och häll på äggstanningen.

14

Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Toppa med körsbärstomater och basilika.

15

Tacokrydda Blanda ihop alla kryddorna och häll upp i en tom burk med tätslutande lock.

Photo:

*