Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1,5 dl | Matlagningsvin Vitt | |
3 tbsp | Olivolja, Extra Virgin | |
2 pc. | Gul lök | |
1 pc. | Färsk timjan | |
1 pc. | Basilika - färsk | |
3 dl | Vatten | |
1,5 dl | Vispgrädde | |
2 tbsp | Smör | |
1 pc. | Lagerblad | |
1,5 tbsp | Strösocker | |
1 pc. | Vitlök | |
990 ml | Krossade Tomater | |
2,5 pc. | Hönsbuljong | |
1 krm | Svartpeppar |
Hacka och fräs löken mjuk i olja eller smör i en kastrull. Lägg i örtkryddorna som får fräsa med en stund.
Häll i vinet så att det fräser till i grytan, i med tomater, vatten, buljongtärningar, hackad vitlök (en klyfta), socker och lagerblad. Låt soppan koka sakta i 20-30 minuter. Fiska upp lagerbladet, mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen.
Tillsätt grädden och låt småkoka ytterligare 5-10 minuter. Ta några tag med pepparkvarnen och klipp gärna i rejält med färsk basilika innan soppan serveras. Smula dessutom i mer torkade örtkryddor om du tycker att det behövs.
1 Olivolja Extra Vergine EKO 500ml Zeta
3 Krossade Tomater 390g Garant
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria