Skip to main content
Tomatpasta med strimlad lövbiff
Hemmakock

Tomatpasta med strimlad lövbiff

30 minEasy
289,20 kr
4 portions 44,58 kr per portion
Från Mathems Familjematkasse

Tomatpasta
1 pc.Körsbärstomater
0,5 tbspVinäger
1 dlSvarta oliver utan kärnor
400 gTagliatelle
0,5 tspSalt
2 krmSvartpeppar
2 tbspOlivolja
1 pc.Gul lök
Till servering
1 pc.Basilika - färsk
125 gMozzarellaost
Lövbiff
400 gLövbiff
1 krmSalt
1 tbspSmör
1 krmSvartpeppar
Instructions
1

Koka upp vatten till pastan.

2

Lövbiff: Strimla lövbiffen. Salta och peppra.

3

Tomatpasta: Skölj och dela tomaterna i små bitar. Skala och finhacka löken. Lägg i en skål. Tillsätt 1 msk olja, ½ msk vinäger, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg i oliverna. Låt tomatblandningen dra i rumsvärme.

4

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.

5

Värm hastigt tomatblandningen i en stekpanna.

6

Häll av vattnet från pastan. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och häll tomatblandningen över.

7

Torka ur stekpannan och tillsätt en klick smör eller olja. Stek lövbiffen hastigt.

Lägg pastan på ett stort fat. Riv över mozzarella och basilikablad. Toppa med den strimlade lövbiffen.