Skip to main content
Kyckling med rotfrukter, fetaost och yoghurtsås
Hemmakock

Kyckling med rotfrukter, fetaost och yoghurtsås

1 hEasy
518,45 kr
4 portions 92,56 kr per portion
Hannahs GI-Meny

Yoghurtsås
1 krmSvartpeppar
1 tbspDijonsenap
2 krmItaliensk Salladskrydda
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
1 krmÖrtsalt
Att ugnssteka
1 pc.Fänkål Färsk
1 pc.Broccoli
1 tspKinesisk soja
150 gFetaost
1 pc.Färsk timjan
1 pc.Citron
5 pc.Rödbetor
3 pc.Sötpotatis
1 pc.Kyckling Hel
3 pc.Morötter
Instructions
1

Sätt på ugnen på 225 grader. Ta fram en ugnsfast stor form.

2

Dela kycklingen i bitar. Gör en marinad av olivolja, citron, timjan och kinesisk soya som du häller över kycklingbitarna. Lägg i citrondelarna som blir över i formen.

3

Skär alla grönsaker i ungefär samma storlek. Lägg också det i formen runt om kycklingbitarna. In med allt i ugnen. Efter 40 minuter är det nästan klart.

4

Ta då ut formen och smula över fetaosten över grönsakerna. Ställ in allt i tio minuter till. Hela ugnstiden ska vara 50-60 minuter lite beroende på kycklingbitarnas storlek.

5

Till detta rör du ihop en yoghurtsås av matlagningsyoghurt, italiensk salladskrydda, svartpeppar, en tesked dijonsenap och örtsalt.