Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 krm | Svartpeppar | |
200 g | Rotselleri | |
500 g | Potatis | |
1 tbsp | Mat & Bak Smör/Margarin | |
1 dl | Mellanmjölk | |
2 tbsp | Ströbröd | |
400 g | Lök | |
1 pc. | Ägg | |
2 krm | Salt | |
200 g | Morötter | |
2 pc. | Grönsaksbuljong | |
200 g | Palsternacka | |
140 g | Bacon Skivat | |
400 g | Nötfärs | |
2 tsp | Kinesisk soja | |
0,5 dl | Vatten |
Börja med att skala rotfrukterna och skära dem i bitar. Koka dem sen i cirka 10 minuter i grönsaksbuljong av buljongtärningar och vatten till de är mjuka. Häll av vattnet.
Under tiden rotfrukterna kokar, stek baconet knaprigt i en panna utan fett och låt rinna av på ett hushållspapper.
PANNBIFF: Blanda ströbrödet med mjölk, låt det svälla i några minuter. Lägg i nöt- eller blandfärs, salt, ägg, peppar och blanda väl. Forma färsen till 8-10 biffar, cirka 1 centimeter tjocka.
Bruna lite smör i en stekpanna. Stek några biffar i taget, 2-3 minuter på varje sida tills de fått vacker färg. Vispa ur pannan med lite varmt vatten till sky och spara den.
LÖKFRÄS: Skiva löken och stek i lite smör i en vid kastrull tills de har fått fin färg. Späd med vatten och salta. Låt det sjuda under lock tills löken blir mjuka.
ROTFRUKTSKROSS: Krossa rotfrukterna grovt med en potatisstöt eller gaffel. Salta och peppra. Tillsätt ägg och blanda runt. Smöra en ugnsfast form och klicka ut rotfruktskrosset längs ena sidan i formen.
Lägg biffar och lök i formen, toppa med bacon.
Smaka av skyn med kinesisk soya och häll skyn över biffarna i formen.
Gratinera lådan i övre delen av den 225 grader varma ugnen i någon minut tills rotfruktskrosset har fått lite färg på topparna. Strö eventuellt över lite klippt persilja innan servering.
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge