Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
1 pc. | Ägg | |
2 dl | Strösocker | |
1 tsp | Bakpulver | |
200 g | Baknougat | |
130 g | Sötmandel Naturell | |
300 g | Smör | |
9 dl | Havregryn |
Smält smöret i en kastrull och rör i havregrynen. Låt det stå och dra en stund tills havregrynen blivit mjuka.
Hacka mandeln och blanda med bakpulver och socker.
Vispa upp ägget och vänd ned i mandelblandningen. Rör ned detta i havregrynen och rör till en jämn massa.
Tryck ut i en långpanna, 20x30cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
Hyvla nougaten över den varma kakan och gör fina mönster med en gaffel. Låt svalna helt innan du skär den i bitar.
Photo:
Katja Kristoferson