Skip to main content
Annas kärleksmums
Anna Wikner

Annas kärleksmums

1 hEasy
186,75 kr
1 portion 87,21 kr per portion
Finns det något bättre än kärleksmums i långpanna? Med detta recept lagar du enkelt riktigt saftiga kärleksmums som passar alla tillfällen. Hemligheten bakom receptet är saltet i glasyren som lyfter chokladsmaken till nya höjder och gör detta till världens godaste recept på kärleksmums. Receptet ger ca 30 bitar.

Garnering
1,5 dlRiven kokos
Glasyr
100 gSmör
3 tbspKakao
3 tbspBrygg- och kokkaffe
0,5 tspSalt
5,5 dlFlorsocker
Kakan
1 dlKaffe
1 dlMellanmjölk
2,5 tspBakpulver
5 dlStrösocker
300 gSmör
5 dlVetemjöl
0,5 tspSalt
1 dlKakao
1 tbspVaniljsocker
5 pc.Ägg
1 pc.Bakplåtspapper
Instructions
1

Sätt ugnen på 185 grader och klä en bakplåtspanna 30x40cm med bakplåtspapper. Koka kaffet till kakan och glasyren, totalt ca 1,5 dl. Låt svalna.

2

Smält smör, tillsätt mjölken och det kalla kaffet. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i ägg- och sockersmeten.

3

Blanda ner smör, mjölk och kaffe och rör till slät smet. Häll över smeten till långpannan och grädda i mitten av ugnen ca. 20 minuter.

4

Låt kakan svalna något i pannan innan du häller över glasyren.

5

Glasyr: Smält smör och blanda med övriga ingredienser till en jämn smet, bred över den något avsvalnade kakan i långpannan. Strö över riven kokos och låt glasyren stelna innan du skär upp den.

Ät på direkten eller lägg i en lufttät burk i kylen, håller sig i ett par dagar. Går även bra att frysa in om det mot all förmodan skulle bli något över.

Photo:

Sanna Livijn Wexell