Skip to main content
Palak paneer med tomat och halloumi
Hemmakock

Palak paneer med tomat och halloumi

30 minEasy
462,10 kr
4 portions 70,51 kr per portion
Palak paneer med tomat och halloumi

400 gSpenat
200 gFärsk bladspenat
2 dlVispgrädde
2 tspSalt
400 gRis
390 gKrossade Tomater
1 dlMatlagningsvin Vitt
2 tbspTomatpuré
1 pc.Schalottenlök
2 tbspFärsk ingefära
1 tbspGaram Masala
2 pc.Tomater
2 cloveVitlök
1 pc.Grönsaksbuljong
3 tbspOlivolja
Instructions
1

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Skala all lök, klyfta schalottenlöken och tomaterna. Skiva vitlöken. Skala och riv ingefäran.

Hetta upp hälften av olivoljan i en stekgryta eller kastrull. Fräs lök, vitlök, ingefära, tomatpuré och garam masala 3-4 minuter.

Tillsätt tomater, krossade tomater, matlagningsvin, grädde och buljongtärning. Låt sjuda 6-7 minuter. Vänd ner spenaten.

Tärna halloumin och stek den gyllene i resten av olivoljan i en stekpanna. Blanda ner osten i grytan och smaka av med salt. Servera med ris.