Skip to main content
Börjare med lingonchutney
Kokbok

Börjare med lingonchutney

1 hEasy
594,45 kr
4 portions 85,16 kr per portion
Recept från Vilt med Salming

Till servering
8 sliceLantbröd
1 pc.Krispsallat
Lingonchutney
1 pc.Rödlök
0,5 dlBalsamvinäger
1 krmSalt
250 gLingon
1 pc.Kanel Hel
1 tbspRapsolja
1 pc.Lagerblad
1 tbspLönnsirap
Burgare
1 tspFlingsalt
1 krmSvartpeppar
1 tspRosmarin - torkad
100 gVästerbottensost
700 gÄlgfärs
Dressing
1 tspHonung Flytande
1 dlMajonnäs
1 dlCreme Fraiche Naturell
1 tbspPepparrot
Instructions
1

Blanda färsen med rosmarin, salt och nymald svartpeppar efter smak. Forma till 4 burgare. Stek eller grilla cirka 3 minuter på ena sidan. Vänd och lägg en tjock skiva eller strö riven ost på varje burgare och stek eller grilla på andra sidan lika länge. Ställ pannan åt sidan och låt burgarna ligga kvar medan du förbereder resten.

Rör ihop ingredienserna till dressingen.

Rosta 8 skivor av brödet och klicka på dressingen på hälften av dem. Lägg på sallatsblad samt burgarna. Servera med lingonchutney.

Photo:

Johnny Wohlin