Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Till servering | ||
8 slice | Lantbröd | |
1 pc. | Krispsallat | |
Lingonchutney | ||
1 pc. | Rödlök | |
0,5 dl | Balsamvinäger | |
1 krm | Salt | |
250 g | Lingon | |
1 pc. | Kanel Hel | |
1 tbsp | Rapsolja | |
1 pc. | Lagerblad | |
1 tbsp | Lönnsirap | |
Burgare | ||
1 tsp | Flingsalt | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 tsp | Rosmarin - torkad | |
100 g | Västerbottensost | |
700 g | Älgfärs | |
Dressing | ||
1 tsp | Honung Flytande | |
1 dl | Majonnäs | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 tbsp | Pepparrot |
Blanda färsen med rosmarin, salt och nymald svartpeppar efter smak. Forma till 4 burgare. Stek eller grilla cirka 3 minuter på ena sidan. Vänd och lägg en tjock skiva eller strö riven ost på varje burgare och stek eller grilla på andra sidan lika länge. Ställ pannan åt sidan och låt burgarna ligga kvar medan du förbereder resten.
Rör ihop ingredienserna till dressingen.
Rosta 8 skivor av brödet och klicka på dressingen på hälften av dem. Lägg på sallatsblad samt burgarna. Servera med lingonchutney.
Photo:
Johnny Wohlin
1 Krispsallat Stadsodlad Klass1
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Västerbottensost® Riven 33% 150g Norrmejerier
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel