Skip to main content
Stekt fläskkarré med blomkålsgratäng
Mari Bergman

Stekt fläskkarré med blomkålsgratäng

40 minMedium
354,60 kr
2 portions 68,49 kr per portion
Prova att göra en blomkålsgratäng istället för en klassisk potatisgratäng. Gratängen går utmärkt att förbereda en dag i förväg. Förvara väl plastad i kylen.

Fläskkarré
0,5 tbspOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
300 gFläskkarré
1 krmSalt
Tillbehör
0,5 pc.Persilja - färsk
30 gFärsk bladspenat
250 gKörsbärstomater
1 krmSalt
1 tspBalsamvinäger
1 tspOlivolja
Blomkålsgratäng
1 dlMjölk
2 pc.Ägg
1 krmSvartpeppar Malen
1 dlCreme Fraiche Naturell
75 gGrana Padano
1 tspSalt
450 gBlomkål Färsk, ( 1st)
Instructions
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Fläskkarré: Skär karrén i skivor. Salta och peppra köttet och låt det ligga framme i rumstemperatur i minst 10 min.

3

Blomkålsgratäng: Skär den hela blomkålen i ½ cm tjocka skivor och lägg blomkålsskivorna i en ugnsfast form.

4

Vispa ihop ägg, creme fraiche, mjölk, riven grana padano, salt och peppar. Häll äggsmeten över blomkålen och gratinera i ugn i ca 25 min.

5

Tillbehör: Halvera tomaterna och grovhacka persiljan. Blanda med spenaten i en skål och tillsätt balsamvinäger, olja och en nypa salt.

6

Fläskkarré: Hetta upp en stekpanna med oljan. Stek köttet på medelhög-hög värme i ca 2-3 min/sida. Sänk värmen och låt köttet bli genomstekt.

Servera fläskkarrén med blomkålsgratäng och sallad.

Näringsvärde: 878 kcal, 59 g protein, 58 g fett, 26 g kolhydrater

Photo:

Nurlan Emir