Skip to main content
Kronärtskocksratatouille med vitlöksstekt färkpotatis

Kronärtskocksratatouille med vitlöksstekt färkpotatis

20 minEasy
191,25 kr
2 portions 32,75 kr per portion
En kompott med kronärtskocka som grund. (Recept från Manfreds Mattorg)

1 tspSalt
2 pc.Färskpotatis
1 tbspBalsamvinäger
1 tbspRosmarin - torkad
100 gSvarta oliver
0,5 pc.Squash
1 tbspOlivolja
390 gFinkrossade Tomater Chili
0,5 cloveVitlök
400 gKronärtskockshjärtan
1 pc.Gul lök
Instructions
1

Kronärtskocksratatouille: I en kastrull fräser du oljan med rosmarinet, löken och squachen så att det mjukgörs, tillsätt balsamicovinägern och tomaterna. Pressa i saften från en citronklyfta och krydda med havssalt. Koka ihop i ca 15min på medelvärme. Tillsätt kronärtskockorna, smaka av ytterligare med ev. mer rosmarin eller salt.

2

Stek på potatisen med vitlöken, havssalt och chilipeppar, lägg på på ett fat och klicka på en liten klick aioli.

Servera gärna med en enklare sallad samt bröd att doppa och en citronklyfta, och en ölkorv om så finns.

Photo:

Manfred