Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
500 g | Bechamelsås | |
0,5 pc. | Gul lök | |
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
0,5 tsp | Salt | |
250 g | Krossade Tomater | |
1 pc. | Aubergine | |
0,62 dl | Matlagningsvin Vitt | |
200 g | Halloumi | |
1 pc. | Zucchini | |
0,5 kg | Potatis | |
500 g | Nötfärs | |
0,5 dl | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar |
Skölj och skiva auberginen och zucchinin. Bryn dem lätt så att de får lite färg. Skala och skiva potatisen, råstek den lätt. Värm oljan och fräs upp löken och köttfärsen. Slå över vinet och tillsätt krossade tomater. Smaksätt med persilja, salt och peppar och låt köttfärsröran stå på svag värme i 15 minuter.
Lägg potatisskivorna i en eldfast form, salta och strö lite riven ost över. Bred ut köttfärsröran jämnt över potatisen.Täck därefter köttfärsen med aubergine- och zucchini-skivorna och lägg till sist ett täcke med bechamelsås överst. Pudra hela anrättningen med lite riven halloumiost. Grädda moussakan i medelvarm ugn (175° C) i ca 30-40 minuter tills den får en gyllenbrun färg.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Krossade Tomater 390g Garant
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria