Skip to main content
Moussaka

Moussaka

1 hEasy
332,25 kr
4 portions 42,84 kr per portion
Moussaka

500 gBechamelsås
0,5 pc.Gul lök
0,5 pc.Persilja - färsk
0,5 tspSalt
250 gKrossade Tomater
1 pc.Aubergine
0,62 dlMatlagningsvin Vitt
200 gHalloumi
1 pc.Zucchini
0,5 kgPotatis
500 gNötfärs
0,5 dlOlivolja
1 krmSvartpeppar
Instructions
1

Skölj och skiva auberginen och zucchinin. Bryn dem lätt så att de får lite färg. Skala och skiva potatisen, råstek den lätt. Värm oljan och fräs upp löken och köttfärsen. Slå över vinet och tillsätt krossade tomater. Smaksätt med persilja, salt och peppar och låt köttfärsröran stå på svag värme i 15 minuter.

Lägg potatisskivorna i en eldfast form, salta och strö lite riven ost över. Bred ut köttfärsröran jämnt över potatisen.Täck därefter köttfärsen med aubergine- och zucchini-skivorna och lägg till sist ett täcke med bechamelsås överst. Pudra hela anrättningen med lite riven halloumiost. Grädda moussakan i medelvarm ugn (175° C) i ca 30-40 minuter tills den får en gyllenbrun färg.