Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
2,5 dl | Mjölk | |
700 g | Ankbröst | |
100 g | Smör | |
1,5 dl | Balsamvinäger | |
900 g | Potatis | |
200 g | Rödlök |
Sätt ugnen på 225 grader.
Salta och koka upp vatten. Skala och skär potatisen i ca 2 cm stora bitar. Koka i 15 min.
Strö salt och svartpeppar i en stekpanna. Skär ett rutmönster i fettet på ankan. Lägg den med skinnet ned i pannan och sätt på medelhög värme. Stek i ca 7 min, tills fettet smält och ytan är knaprig.
Klyfta 100 g rödlök. Lägg ankan i en ugnsform med skinnet upp och fördela löken bredvid. Stek mitt i ugnen 15-20 min.
Finhacka resten av rödlöken. Smält 1 msk smör i kastrullen och fräs löken på medelvärme i 5 min. Tillsätt balsamvinäger och koka på hög värme i 8-10 min, tills såsen tjocknar. Dra av från plattan och rör ner 75 gram smör, salt och svartpeppar.
Häll av potatisvattnet. Tillsätt mjölk, 2 msk smör och salt. Vispa till en puré.
Skiva ankan och servera med purén, såsen och sallad.
2 Ankbröst Fryst ca 350g Selectos de Castilla S.A.
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta