Skip to main content
Färskostgratinerade portabellohattar med ratatouille

Färskostgratinerade portabellohattar med ratatouille

40 minEasy
317,40 kr
4 portions 47,40 kr per portion
Färskostgratinerade portabellohattar med ratatouille

1 pc.Aubergine
2 cloveVitlök
100 gTomater
0,5 pc.Zucchini
2 tbspMjölk
0,5 dlTomatpuré
4 portionQuinoa
2 tspTimjan - torkad
1 pc.Röd Paprika
1 tspRökt paprikapulver
150 gFärskost Vitlök
560 gPortabellosvamp
200 gGul lök
Instructions
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Koka quinoan.

3

Finhacka löken. Hetta upp olivolja i en kastrull. Fräs löken och vitlöken i 2 min på medelhög värme. Skär auberginen, zucchinin, tomaterna och paprikan i 2 cm stora bitar, lägg i kastrullen allt eftersom och fräs i 5 min. Tillsätt tomatpuré, 1 dl vatten, paprikapulver, salt och svartpeppar. Låt puttra under lock tills allt annat är klart.

4

Lägg portabellosvamparna med foten upp på en plåt. Blanda mjölken med osten och fördela i svamphattarna. Gratinera i mitten av ugnen i 10-15 min.