Skip to main content
Broccolibiffar med matig sallad och kall sås
Mari Bergman

Broccolibiffar med matig sallad och kall sås

45 minEasy
334,35 kr
4 portions 49,55 kr per portion
Veckans utmaning är ett par riktigt härligt gröna biffar på broccoli.

Övrigt
1 pc.Bakplåtspapper
Broccolibiffar
2 krmSvartpeppar Malen
600 gBroccoli Färsk
2 tspBasilika - torkad
1 cloveVitlök Vanlig
150 gVästerbottensost
2,5 dlStröbröd
4 pc.Ägg
1 tspTorkad oregano
1 tbspOlivolja
0,5 tspSalt
Sallad
0,5 pc.Plocksallat
1 pc.Grön Paprika
0,5 tspSalt
2 krmSvartpeppar Malen
1 pc.Avokado
0,5 tbspVinäger
3 dlHavregryn
250 gKörsbärstomater
1 pc.Grönsaksbuljong
0,5 tbspOlivolja
120 gSvarta oliver
Sås
1 cloveVitlök Vanlig
2 krmSvartpeppar Malen
250 gMatlagningsyoghurt Turkisk
0,5 tspSalt
Instructions
1

Värm ugnen till 200 grader på över och under värme. Pensla ett bakplåtspapper med olivolja.

2

Broccolibiffar: Lägg broccolihuvuden utan stammen i en kastrull, täck knappt med vatten, koka i 2 -3 minuter. Häll bort vattnet och låt stå att svalna.

3

Vispa ihop äggen i en stor skål.

4

Hacka broccolin i småbitar.

5

Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda ihop dem ordentligt. Smaka av med lite salt och peppar.

6

Forma till små biffar ca 7 cm diameter och fördela på bakplåtspapperet. Grädda i ugnen 25-30 min.

7

Sallad: Koka valfritt gryn med dubbelmängd vätska enligt förpackningens tidsangivelse. Tillsätt gärna en buljongtärning i kokvattnet.

8

Skölj salladen och alla grönsaker och skär i bitar.

9

Blanda ihop de nykokta grynen med sallad, grönsaker och oliver. Smaka av med olja, vinäger, salt och peppar.

10

Sås: Skala vitlöksklyftan och pressa ner i yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Servera broccolibiffarna med den matiga salladen samt den kalla såsen.

Näringsvärde: 825 KCAL 36g Protein 36g Fett 80g Kolhydrater

Photo:

Linnea Swärd