Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
Sallad | ||
1 pc. | Sparris Färsk | |
1 pc. | Rädisor | |
800 g | Färskpotatis | |
50 g | Ruccolasallat | |
Dressing | ||
0,5 pc. | Persilja - färsk | |
1 tsp | Salt | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 tbsp | Vit balsamvinäger | |
3 tbsp | Olivolja | |
Lax | ||
500 g | Laxfilé | |
1 clove | Vitlök Vanlig | |
1 tbsp | Olivolja | |
1 tbsp | Japansk soja | |
65 g | Citron, (0,5 st) | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsp | Salt |
Sätt ugnen på 200 grader. Skär 3 st skåror i den hela laxfilén på längden, utan att skära igenom helt (om den inte redan är i skuren i bitar). Lägg laxen i en ugnsfast form och pressa över citronsaft och ringla över olivolja och soja. Skiva vitlöken och fyll i skårorna. Salta och peppra efter smak och sätt in i ugnen ca 30 min för hel lax och 20 min för lax i portionsbitar.
Tvätta potatisen och skär den på mitten. Koka i saltat vatten ca 12- 15 min.
Skär bort den nedersta delen av sparrisen och dela dem på mitten. Koka i lite lättsaltat vatten ca 1-2 min. Spola dem kalla och lägg i en stor salladsskål. Skölj och skiva rädisorna och blanda med sparrisen.
Dressing: Mixa persilja med olivolja, vit balsamvinäger, salt och svartpeppar.
Häll av potatisvattnet och blanda ner potatisen i salladsskålen. Tillsätt persiljedressingen och sköljd sallad. Blanda runt ordentligt och servera till laxen.
Näringsvärde: 671 KCAL 41g Protein 36g Fett 44g Kolhydrater
Photo:
Linnea Swärd
1 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria