Skip to main content
Chokladfondant med jordgubbsorbet
Hemmakock

Chokladfondant med jordgubbsorbet

30 minEasy
278,60 kr
4 portions 22,47 kr per portion
Chokladfondant med jordgubbsorbet

Jordgubbssorbet
250 gJordgubbar
25 gCitronjuice - råpressad
0,5 pc.Gelatinblad
Chokladfondant
0,2 pc.Citronmeliss
25 gKakao
63 gVetemjöl
2 pc.Jordgubbar Färska
25 gMellanmjölk
2 pc.Ägg
100 gStrösocker
100 gSmör
Instructions
1

Koka upp sockerlag med jordgubbspuré, citronjuice, tillsätt gelatinbladet och kör i glassmaskin till sorbet.

Vispa socker och ägg, blanda med smör och mjölk. Sikta sedan i cacao och mjöl under vispning. Fördela smeten i smorda formar, baka av i ugn på 180 grader i 7min vid servering. Servera med jordgubbssorbet till och garnera med färska jordgubbar och citronmeliss