Skip to main content
Tryffelfylld mandelmassa doppad i choklad
Hemmakock

Tryffelfylld mandelmassa doppad i choklad

30 minEasy
278,01 kr
4 portions 29,35 kr per portion
Fantastiskt goda rawfood snacks som du kan njuta av med gott samvete.

5 tbspSirap Agave
60 gHasselnötter, (0,8 dl)
250 gMandelmjöl, (5 dl)
70 gDadlar Färska, (1 dl)
100 gMörk chokladkaka
1 tbspKakao
Instructions
1

Mandelmassa: Lägg mandelmjölet och agavesirapen i en mixer och mixa 1-2 minuter tills du har en slät mandelmassa. Du kan behöva stanna och skrapa ned från sidorna ett par gånger. Mandelmassan är ganska kletig. Om du vill att den skall bli mer lättarbetad kan du låta den ligga i kylen en stund.

2

Tryffel: Lägg alla ingredienserna till tryffeln i en mixer och mixa tills du får en slät smet. Tryffeln kan med fördel ligga i kylen en stund för att bli mer lättarbetad.

3

Så här gör du en marsipanrulle: Låt gärna marsipanen ligga i kylen en stund så blir den lättare att arbeta med. Rulla ut degen till en lång rulle.

4

Platta till rullen med en kavel eller med händerna så att du får en tunn avlång marsipanbit. Rulla tryffeln till en lika lång rulle.

5

Lägg i mitten på marsipanen och rulla in i marsipanen. Dela rullen i tre delar. Borsta rullarna med smält choklad och dekorera med finhackade hasselnötter. Förvara i kyl.

Hitta fler goda och nyttiga recept på www.angelasheaven.com

Photo:

www.angelasheaven.com