Skip to main content
Grillade tonfisktacos med pico de gallo
Mari Bergman

Grillade tonfisktacos med pico de gallo

30 minEasy
391,05 kr
4 portions 84,56 kr per portion
Grillade tacos fyllda med tonfisk, avokado, pico de gallo, limeaioli och koriander. Fantastiskt fräscht och gott! Tips! Tina gärna tonfisken i kylen över natten om du köper fryst tonfiskfilé.

Tillbehör
2 pc.Avokado
0,25 pc.Koriander - färsk
300 gTortilla - Små
1 dlAioli
0,5 pc.Gurka
30 gSalladslök
Tonfisk
0,5 tspPaprikakrydda
0,5 tspSalt
0,5 tspSpiskummin
2 tspOlivolja
400 gFärsk tonfisk
0,5 tspChilipulver
Pico de gallo
1 pc.Lime
1 cloveVitlök Vanlig
0,75 pc.Koriander - färsk
250 gKörsbärstomater
1 krmSvartpeppar Malen
1 tbspOlivolja
2 krmSalt
0,5 pc.Rödlök
1 pc.Chilipeppar Röd
Instructions
1

Tonfisk: Pensla tonfisken med olivolja och krydda med chilipulver, paprikapulver, spiskummin och salt på båda sidor.

2

Pico de gallo: Skölj och tärna tomaterna och skölj och finhacka chilin. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda samman i en skål och tillsätt finhackad koriander, rivet limeskal, limesaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

3

Tillbehör: Skiva avokado, hyvla gurkan i långa remsor med hjälp av en potatisskalare och strimla salladslöken.

4

Tonfisk: Grilla tonfisken i ca 1 min/sida på direkt värme. Lyft över tonfisken på en skärbräda och skär den i tunna skivor.

5

Tillbehör: Grilla tortillabröden hastigt på båda sidorna så att de får en fin grillyta.

6

Fyll tortillabröden med avokadoskivor, gurkstrimlor, tonfisk, pico de gallo och limeaioli. Toppa med salladslök och korianderblad. Ät och njut!

Photo:

Nurlan Emir