Skip to main content
Fried rice med stekt ägg och cashewnötter

Fried rice med stekt ägg och cashewnötter

15 minEasy
275,65 kr
4 portions 25,76 kr per portion
Perfekt middag om du har ris kvar, behövs 8 del kokt ris. Annars koka risen gärna dagen före (3 dl okokt)

Tillbehör
4 pc.Ägg
1 pc.Koriander - färsk
Rispytt
200 gVitkål
2 tbspJapansk soja
3 dlRis
1 tbspStrösocker
250 gBroccoli
0,5 dlCashewnötter Naturella
1 pc.Gul lök
2 tbspFisksås - Asiatisk
200 gMorötter
1 pc.Vitlök
1 tbspRapsolja
Instructions
1

Skala och tärna morötterna smått. Skär vitkål, lök och broccoli i mindre bitar. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Stek grönsakerna med vitlök under omrörning någon minut. Rör ihop fisksås, soja och socker och häll i. 2 Tillsätt ris och nötter och stek under omrörning tills riset är varmt, smaka av med salt. 3 Hetta upp olja i en annan stekpanna och stek äggen så att de fortfarande har en rinnig gula, salta. Servera riset med ägg, koriander och ev srirachasås.