Skip to main content
Marockanska färsbiffar med sötpotatis och persiljeyoghurt

Marockanska färsbiffar med sötpotatis och persiljeyoghurt

20 minEasy
258,25 kr
4 portions 27,97 kr per portion
Marockanska färsbiffar med sötpotatis och persiljeyoghurt

Biffar
1 tspSpiskummin
600 gSötpotatis
0,5 tspSalt
200 gVita Bönor
3 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
300 gKöttfärs
0,5 tspCayennepeppar
0,5 tspSvartpeppar
15 gPersilja - färsk
0,5 tbspMynta - torkad
1 pc.Vitlök
2 tbspOlivolja
Instructions
1

1 Skala och skär sötpotatisen i bitar. Vänd runt med olja på en plåt och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. 2 Mixa eller mosa bönorna till ett ganska slätt mos. Blanda bönmoset med färs, yoghurt, persilja, vitlök och alla kryddor. 3 Forma till 12 biffar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna tills de är genomstekta. 4 Rör ihop alla ingredienser till yoghurtsåsen och smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med rostad sötpotatis och persiljeyoghurt.