Skip to main content
Black bean burger

Black bean burger

10 minEasy
314,50 kr
4 portions 24,34 kr per portion
Black bean burger

Burgare
2 pc.Vitlök
1 pc.Gul lök
0,5 tbspKoriander - torkad
1 tbspKinesisk soja
1 pc.Ägg
1,5 dlFiberberikade Havregryn
800 gSvarta Bönor
1 pc.Jalapeno Konserverad
1 tbspSpiskummin
Till serveringen
1 tbspSambal Oelek
0,5 pc.Rödlök
4 pc.Frallor
1 pc.Romansallat
1 pc.Tomater
1 dlMajonnäs
Instructions
1

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mosa bönorna med en gaffel. Skär 4 st cm-tjocka skivor av löken och lägg det som blir över av löken i en matberedare. Mixa löken med havregryn, ägg, vitlök, jalapeños, soja, kryddor och salt till en slät smet. Rör ihop smeten med bönorna. 2 Hetta upp olja i en stekpanna och skeda upp 4 stora klickar av smeten i pannan. Platta ut till burgare. Stek på låg till medelvärme ca 8 min per sida. Stek även lökskivorna gyllene i en stekpanna med olja. 3 Blanda majonnäs med sambal oelek till en dressing. Värm bröden i stekpannan och fyll med sallad, burgare, tomat, lök och chilidressi