Add items through the week
If you drop things into your cart one by one through the week, your shopping will be almost done when you're ready to place your next order.
0,5 tsp | Salt | |
200 g | Getost, Chevre | |
1 pc. | Salladsmix | |
0,5 pc. | Gurka | |
7,5 dl | Mjölk | |
400 g | Rödbetor - Förkokta | |
1 pc. | Lasagneplattor | |
1 pc. | Gul lök | |
2 pc. | Tomater | |
0,75 dl | Vetemjöl | |
1 dl | Riven Gratängost | |
300 g | Spenat | |
50 g | Smör Laktosfritt | |
2 pc. | Vitlök | |
1 krm | Svartpeppar |
1 Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp mjölken med löken i en kastrull och dra åt sidan. 2 Smält smöret i en ny kastrull och vispa ner mjölet, låt puttra några minuter. Späd med mjölken, ett par deciliter i taget och låt småkoka under omrörning tills såsen tjocknar. 3 Skär bort kanterna på chevreosten och smula ner den i såsen, låt smälta, smaka av med salt och peppar. Ta av från värmen. 4 Skala och finhacka schalottenlök och vitlök, fräs mjukt i smör i stekpanna utan att det tar färg. Tillsätt spenaten och låt slakna, smaka av med salt och peppar. 5 Skiva rödbetorna. 6 Varva alla ingredienser i en ugnsform, först ostsås, sedan lasagneplattor, ostsås, spenat, plattor, ostsås, rödbetor, plattor, ostsås och toppa till sist med riven ost. Tillaga mitt i ugnen i cirka 30–40 minuter eller tills plattorna är mjuka och lasagnen har fått fin färg. Servera med sallad och en god senapsvinägrett.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
5 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria